07 Augustus 2015:

Nieuw in de 5e Beta van iOS 9:IOS9-10

- Nieuwe wallpapers. Deze zijn erg opvallend en spectaculair. Test je momenteel de beta's, zal je zien dat de nieuwe wallpapers op een Retina-scherm er super mooi uit zien. Normaliter voegt Apple altijd aan het eind van een beta fase nieuwe wallpapers toe, wat er op kan duiden dat iOS 9 richting het einde van de ontwikkeling gaat.

Bloemen, planeten en natuur achtergronden zijn te selecteren. Probeer ze eens uit op een recente iPad met Retina-scherm. Heb je geen Retaina-scherm om te testen? Op een iPad 2 komen de nieuwe achtergronden ook goed tot zijn recht.

- Een nieuwe toegevoegde functie is 'Wi-Fi-assistentie'. Als je deze functie aanzet, kun je automatisch overschakelen op 3G of 4G als de wifi verbinding slecht is. Bij Wi-Fi hotspots is dit toepasbaar. Hou er wel rekening mee dat je daardoor meer data van je provider gaat gebruiken en op die manier sneller door je gegevens bundel heen kan zijn. De optie is de vinden bij: Instellingen - Mobiel netwerk. Helemaal onderin wordt deze zichtbaar.

Ios9-Wifi

 

 

Opvallend is dat deze optie niet werd geïntergreerd op een iPad Mini (Wi-Fi + 3G) waarop we de Beta hebben geinstalleerd. Op de iPhone 6 en 6 Plus konden we het wel testen.

- Ook in CarPlay zijn wijzigingen toegepast. Zo zijn de albumhoesjes groter gemaakt en is het nu ook mogelijk om muziek nummers te 'liken', door simpel het 'hartje' aan te drukken.

Mocht je een afspeellijst hebben die je beluisterd in de auto, zal je ook zien dat de weergave ook iets is veranderd bij het afspelen.

- In de App 'Muziek' is een optie toegevoegd om je iOS9-Shufflemuziek je 'shuffelen'. door te drukken op 'Shuffle alle'. Je afspeellijst wordt nu in een andere volgorde afgespeeld. Door wederom erop te drukken, wordt er weer een andere volgorde bepaald.

 
 
 

 

- In 'Agenda' wordt bij de eerste keer starten een iOS9-Agendawelkom scherm getoond waar nieuwe

functies zichtbaar op zijn. Zo werkt de Mail App nu nauwer samen met de Agenda App en met de Kaarten App. Reserveringen of een reis die in je mail worden gevonden, worden verwerkt in je Agenda en je wordt op de hoogte gehouden via Kaarten aan de hand van reisinformatie wanneer het tijd is om te vertrekken naar je afspraak.

 

 

 

 

 

 

 

- Het toestenbord is iets aangepast, zo zijn 'Shift', 'Delete' en de dicteer optie beter zichtbaar gemaakt.

- Gebruik je al oudere Beta's en wil je updaten?

Ga dan naar 'Instellingen' - 'Algemeen' en druk op 'Software-update'.

 

Hoeveel Beta's er nog aankomen weten we niet, maar we houden jullie op de hoogte.

Tot snel.