Bruna heeft een nieuwe dienst geïntroduceerd waarmee gebruikers onbeperkt boeken en/of tijdschriften kunnen lezen. Dit kan wanneer men een maandelijks abonnement neemt.

Het idee lijkt heel erg op muziek streaming programma’s (zoals Spotify) waarbij een gebruiker een vast bedrag per maand betaald en op die manier onbeperkt muziek kan luisteren. Ditzelfde principe zal dan gelden voor boeken en tijdschriften. De dienst van Bruna zal onder de naam Bliyoo worden gelanceerd en er zijn 3 abonnementsvormen mogelijk. Voor een bedrag van 10 euro per maand kan men onbeperkt boeken lezen, voor dat zelfde bedrag kan met ook een abonnement nemen voor het onbeperkt lezen van tijdschriften. De laatste abonnementsvorm, van 15 euro per maand, zorgt er voor dat je zowel boeken als tijdschriften onbeperkt kunt lezen.

Gebruikers moeten tijdschriften en boeken downloaden voordat ze die kunnen lezen. Je mag maar drie tijdschriften en/of drie boeken op je telefoon hebben. Wil je een 4e boek lezen zal je eentje moeten verwijderen van je telefoon. Bruna onderzoekt nog wel of de app ook beschikbaar zal worden voor sommige e-readers. Niet alle titels en boeken zijn beschikbaar. Zo ontbreken bijvoorbeeld de Donald Duck en Linda en zijn veel buitenlandse boeken niet beschikbaar omdat het lastig is om rechten hiervoor te krijgen. Bekende titels als Power Unlimited, PCM en de New Scientist zijn bijvoorbeeld wel te vinden in de app.

Het precieze aantal boeken en tijdschriften die er beschikbaar zijn is nog onbekend maar Bliyoo hoopt over een maand 10.000 boeken en tijdschriften te hebben in Bliyoo. Daarnaast zijn tijdschriften en boeken die niet onderdeel zijn van het onbeperkt abonnement wel beschikbaar maar zal er afzonderlijk betaald voor moeten worden. De doelstelling van Bruna is om 125.000 betalende abonnees te hebben aan het eind van het jaar. De huidige aanbod van de digitale e-books van Bruna was al beschikbaar onder de app Tablisto maar deze zal verdwijnen en zal worden samengevoegd met Bliyoo.

Deze app geeft maar weer eens aan dat steeds meer dingen via de digitale manier worden geconsumeerd. De telefoon of tablet is een ideale manier om te lezen en met deze dienst wordt het veel gemakkelijker om te zoeken, te bewaren en ook te lezen doordat je niet fysiek boeken mee hoeft te nemen en dat je te allen tijde verder kan gaan met je boek of tijdschrift.