Internet, het grootste netwerk ter wereld. Een informatiebron met miljoenen mogelijkheden. Toegankelijk op vele wijze, allemaal bijna gelijk maar toch net anders.

In dit artikel gaan we een kleine korte uitleg geven over hoe de verschillende browsers precies in elkaar steken met betrekking tot het meest basis onderdeel die bestaat: De adresbalk.

Als Covert Ops Agents hebben wij dagelijks te maken met klanten die PC problemen ondervinden, veelal verzoeken wij de klant om vervolgens naar onze website te surfen om daar vandaan een remote support verbinding tot stand te kunnen brengen. Wat ons hieruit opvalt is dat mensen veelal eerst de Google zoekmachine gebruiken om onze pagina te zoeken, om vervolgens in de zoekresultaten pas echt onze website te selecteren. Deze extra stappen willen wij in dit artikel overbodig maken. Niet alleen om onze website te bezoeken, maar om in het algemeen het surfen sneller te maken.

Browsers

Er zijn een tal van browsers die tegenwoordig aangeboden worden. De meest bekende zijn Mozilla Firefox, Google Chrome en Internet Explorer. Er zijn nog een handje vol andere browsers, echter komen wij deze nagenoeg niet tegen. De basisprincipes zijn echter wel toepasbaar.

Mozilla Firefox

Zodra je Mozilla Firefox opent verschijnt het volgende scherm:

AdresbalkMozillaFirefox

 Zoals je ziet bestaat het bovendeel van het scherm uit een tabblad:

 

 

adresbalkMozillaTabs

 

 Het is mogelijk dat je startpagina anders is, of dat je een thema geinstalleerd heeft waardoor het uiterlijk anders is. Maar in de regel lijkt het scherm op hetgeen je hierboven ziet.

 Een tabblad is een indicatie van een apart venster binnen Firefox. Je kunt meerdere tabbladen open hebben staan om meedere websites in een browser weer te geven.

Je ziet tevens ook staan ‘Firefox | Voer zoekterm of adres in’.

Veelal merken wij als Support Agents dat mensen niet altijd direct naar onze website surfen, maar dit via Google doen.

De makkelijkste wijze om naar onze site te surfen, is door te klikken waar ‘Voer zoekterm of adres in’ staat. Als je hier www.geeksquad.nl intypt en dit bevestigt met de Enter-toets dan ga je rechtstreeks naar onze pagina. Als je hier een zoekopdracht intypt ( zonder www. en/of .nl ) kom je op je standaard ingestelde zoekmachine uit.

 

Google Chrome

adresbalkChromeIcon

 

Sinds een aantal jaren is er ook een alternatief voor Internet Explorer en Mozilla Firefox, deze heet Google Chrome. Chrome is een lichtgewicht, snelle en stabiele browser die menig Agent zal aanbevelen.Ook in Chrome is het mogelijk om meedere tabbladen open te hebben staan en om op deze wijze in een venster meedere webpagina’s te kunnen bezoeken.

Tabbladen en de adresbalk zien er als volgt uit: 

adresbalkChromeTabsJe kan ook vanuit deze balk zoeken op het internet, als ik hier bijvoorbeeld ‘Kat die piano speelt’ in zou typen en dit bevestig met Enter krijg ik het volgende te zien:

adresGoogleResults

 

De balk met het vergrootglas aan de linkerkant is de adresbalk. Hierin kan je dus rechtstreeks surfen naar www.geeksquad.nl door dit hier in te typen en te bevestigen met de Enter-toets. 

Zoeken kan dus op meerdere manieren in Google Chrome.

 

Internet Explorer

Als laatste standard browser hebben we nog Internet Explorer, deze is te herkennen aan de grote blauwe E: 

AdresbalkIEicon

 

 

Als u deze opent ziet het u volgende:

adresbalkInternetExplorer

Internet Explorer is de minst favoriete browser, veelal omdat deze langzaam aanvoelt en niet te allen tijde de juiste informatie goed weergeeft.

Ook in Internet Explorer heb je bovenin een adresbalk. Deze ziet er als volgt uit:

adresbalkIETabs

In deze balk kan je ook rechtstreeks naar websites surfen, door simpelweg een webadres in typen (bijvb: www.geeksquad.nl). Als u dit bevestigt met de Enter-toets krijg je direct onze website te zien.

Echter kan je ook, net als bij alle andere browsers rechtstreeks zoeken vanuit de adresbalk, dit doe je door een zoekwoord in te voeren en te bevestigen met Enter. Je krijgt dan in de zoekmachine, welke als standaard ingesteld staat, je resultaten te zien.

Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben met betrekking tot het optimaal surfen op het internet, kan je gerust contact met ons opnemen.