Dat we bij Geek Squad gek zijn op hebbedingetjes mag geen geheim wezen; deze maand kijken we naar een wel heel bijzondere reismok: de Vessyl.

Vessyl1

Alhoewel, reismok is wel een hele reductieve omschrijving van de Vessyl. Deze laatste innovatie op health tracking gebied is een mok die het drankje wat er in wordt geschonken kan analyseren en indentificeren. Met andere woorden, de Vessyl geeft precies aan hoeveel suiker er in je frisdrank zit, hoeveel caffeïne er in je koffie zit en hoe gerehydreerd je raakt van je sportdrankje. Een gigantische verademing voor iedereen die normaliter de voedingswaarden uitrekent die op de verpakking staat! Niet alleen bekende drankjes maar ook zelfgemaakte smoothies of yoghurtmixjes worden gedetailleerd bijgehouden. Niet slecht!

Vessyl2

De Vessyl wordt gesynchroniseert met je smartphone, die alle statistieken van je drankjes netjes bijhoudt, zodat je de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet hoeft te overschrijden. Dit moet, volgens de makers, de gebruiker goed kunnen helpen met afvallen, sporten en het krijgen van een beter slaappatroon. Het ziet er naar uit dat de Vessyl mooi samen zal gaan met alle andere health-apps en devices die steeds populairder worden.

Het opladen van dit vernuftige apparaatje gaat draadloos via een speciale onderzetter, die in 60 minuten de Vessyl voorziet van zo'n 5 tot 7 dagen batterijduur. Je kan er iets meer dan een blikje cola in kwijt, namelijk 385 ml. Dankzij het glazen binnenwerk hou je de Vessyl gemakkelijk schoon. Belangrijk is wel dat de Vessyl niet in de vaatwasser of de magnetron kan, dat vind het digitale binnenwerk niet zo geslaagd.

De Vessyl is nog niet uit maar is wel alvast te bestellen op www.myvessyl.com. Op het moment van schrijven kan je er één bestellen voor $99,-. Wanneer deze speciale aanbieding is verlopen kan je hem nog bestellen voor zijn uiteindelijke verkoopprijs; $199,-.