2013 was een fantastisch jaar voor nieuwe technologie. Grote fabrikanten hebben hun beste kant laten zien, zoals Apple deed met de iPhone 5S en HTC met zijn One. Maar vergeet ook niet de opmars van 3D printers en horloges die communiceren met je smartphone. Dit jaar hebben we besloten om een aantal producten een soort van award te geven, wat is volgens ons de beste keus?


SMARTPHONES

iphone1

Beste Smartphone’s – HTC One, iPhone 5S, Nokia Lumia 925

Dit jaar hebben we veel nieuwe smartphones gezien van de diverse fabrikanten. De HTC One gaf een mooi voorbeeld voor andere fabrikanten (vooral met de behuizing), de iPhone 5S introduceerde de eerste mobiele 64bit processor en Nokia gaf de Pure View Technology in haar camera’s een flinke boost.

De winnaar volgens Geek Squad is... Apple iPhone 5S

iphone2

We twijfelde of de HTC One niet als beste naar voren zou moeten komen, maar uiteindelijk is het toch de iPhone 5S geworden. Alhoewel het design precies hetzelfde is als de voorloper is de technologie wel degelijk veranderd.

De ingebouwde Touch ID vingerafdruk lezer maakt het sneller om je toestel te ontgrendelen en makkelijker om aankopen te doen in de App Store. De nieuwe A7 64-bit processor is vele malen sneller dat welke momenteel dan ook en de vernieuwde software (iOS 7) heeft de iPhone een nieuwe kijk gegeven.


Tablets

ztablet

 Beste Tablets – iPad Air, Sony Xperia Z Tablet, iPad Mini Retina

Tablet zijn deze dagen steeds populairder aan het worden. Daarom zullen steeds meer van onze klanten een tablet kopen en de laptop links laten liggen. Dit jaar heeft Apple het design veranderd van de iPad. Dunner, lichter en het design zijn de grootste veranderingen. Zelfs de iPad Mini heeft de nodige veranderingen moeten meemaken, zoals een Retina scherm. Gelukkig zaten andere fabrikanten ook niet stil, want Sony wist ons de Xperia Z Tablet de brengen, die super dun is en ook nog eens waterdicht!

De winnaar volgens Geek Squad is... Apple iPad Air

 

ipadair

 

 

 

 

 


TECHNOLOGIE BEDRIJF

 

google

Beste bedrijven door Geek Squad geselecteerd – Apple, Sony, Google

Uiteraard lijkt het vanzelfsprekend dat hier Apple uit gaat komen als grote winnaar, als je naar bovenstaande onderwerpen kijkt. Echter heeft ook Google een interessant jaar gehad. Google blijft zich bezig houden met het Android besturingssysteem en komt zelfs met producten die nog niet eerder zijn getoond, zoals Google Glass.

Waarom staat Sony in ons lijstje? Sony heeft zich het afgelopen jaar goed staande weten te houden in de markt en heeft zelfs een aantal producten gelanceerd waar wij zeer over te spreken zijn. En uiteraard nemen we Playstation 4 mee in onze beslissing…

De winnaar volgens Geek Squad is... Google

google2

2013 is een succesvol jaar geweest voor Google, Android is nu beter dan ooit tevoren en blijft bezig de markt te domineren.

Voor Google is dit het jaar geweest van Google Glass. Ondanks dat een definitieve versie nog niet aanwezig is voor het grote publiek, is Glass een prachtig innovatief product voor de nabije toekomst.

Maar laten we de overige services die Google gratis aanbied niet vergeten. Gmail is één van de meeste gebruikte mail systemen en misschien ook wel de beste. In combinatie met Google Drive is dit een fantastisch alternatief voor Microsoft Office. En als laatste (bijna vergeten) is Google Search. Zonder deze zoekmachine zou internet niet zijn zoals het nu is.


 NIEUW SPEELTJE

pebblewatch

 Beste Nieuwste ‘Speeltje’ – Sony Smartwatch 2, Pebble, Samsung Galaxy Gear

Een nieuwe hype op de markt, zijn de ‘slimme’ horloges. Alle 3 onze keuzes hebben zo z'n voor-en nadelen. Echter moesten we uiteindelijk een keuze maken welke onze voorkeur heeft.

Als eerste is daar de Pebble. De Pebble is destijds gestart als ‘project’ op Kickstarter. Helaas konden wij weinig toevoeging hieraan geven, aangezien we dan af moeten gaat op onze Engelse collega Agents. Daar is de Pebble meer een hype als in Nederland.

De Sony Smartwatch 2 is de opvolger van de eerste Smartwatch. De eerste Smartwatch hebben wij in het verleden mogen testen (evenals de tweede uiteraard), echter liet in onze ogen de snelheid te wensen over. Dit is overigens behoorlijk aangepast in het meer succesvollere nieuwere type.

Ook benoemen wij hier de Samsung Galaxy Gear. Bijzonder anders dan de Pebble en de Smartwatch 2, heeft de Gear absoluut innovatieve voordelen. Een ingebouwde Camera mag zeker het verschil maken.

De winnaar volgens Geek Squad is... Sony Smartwatch 2

sonysmartwatch

De Sony Smartwatch 2 neemt toch wel afstand van de andere 2 deelnemers. Dit ‘slimme’ horloge is de koppelen aan elk merk toestel draaiend met Android 4.x. Daar waar de Samsung Galaxy Gear alleen op Samsung toestellen draait met 4.3, doet de Sony dit dus niet.

Enige nadeel is dat dit horloge niet op Apple’s iOS draait. Hiervoor zal je toch echt een Pebble moeten hebben.


SPELCOMPUTER

 

ps4

Beste Spelcomputer– Playstation 4, XBOX One, Wii U

xboxone

Na een behoorlijke tijd van wachten, is het dan eindelijk weer zover. Langzaam aan verschijnen er nieuwe spelcomputers van de bekende merken: Microsoft, Sony en Nintendo. Nintendo heeft reeds enkele tijd geleden de Wii U uitgebracht, het wachten was dus op de Playstation 4 en is op de Xbox One in Nederland.

De Playstation 4 en  Xbox One zijn redelijk gelijke apparaten. Beide gebaseerd op computer hardware, wat het makkelijk maakt om voor ze te programmeren. Ook beide populair in de markt, waardoor het aanbod van de diverse ontwikkelaars niet kan en zal uitblijven. De Playstation 4 heeft echter wel krachtigere hardware aan boord. Klein detail ook is dat de Playstation 4 zich meer richt op het spelen van spellen en social media. De Xbox One is meer van de thuis netwerken en TV kijken.

De Wii U van Nintendo is compleet anders, net zoals destijds de originele Wii was. De hardware specificaties zijn niet te vergelijken met Microsoft en Sony. Lijkt vooralsnog de tactiek de zijn van Nintendo, want de Mario games zijn en blijven erg populair.

De winnaar volgens Geek Squad is... Sony Playstation 4

ps4-2

Er kan eigenlijk is deze categorie maar 1 winnaar zijn. De lancering van de Playstation 4 op zich is al een groot succes. De belangstelling voor deze spelcomputer was massaal.

De PS4 maakt alles goed wat destijds fout ging bij de lancering van de Playstation 3. Beduidend krachtiger, makkelijker in gebruik, ziet er beter uit en is stiller. Zelf enkele spellen kun je spelen in Full HD (1080p), in tegenstelling tot de HD Ready (720p) van de Xbox.

Het enige momentele nadeel is het gebrek aan exclusieve spel titels. Echter verwachten we dat dit zichzelf in de aankomende maanden positief uit zal pakken, zoals altijd is bij een lancering van een nieuwe spelcomputer.


 

NIEUWE TECHNOLOGIE

3Dprint

Beste Nieuwe Tech – Touch ID, 3D Printers, Google Glass

We hebben allemaal nieuwe Tech innovaties gezien dit jaar. Sommige fabrikanten namen een ‘oud’ idee en werkten deze uit naar iets nieuws, andere creëerde iets compleets nieuws wat in de toekomst zich kan ontwikkelen tot iets revolutionairs

Touch ID is de naam van de vingerafdruk lezer, ingebouwd in de nieuwste iPhone 5S. De vingerafdruk lezer zelf is verder niets nieuws, want deze zit al jaren in laptops. Touch ID is een nieuw type scanner dat snel en accuraat reageert en zelfs makkelijker is de gebruiken dan dat je wachtwoord is.

3D printers hebben ook in vogelvlucht hun opmars gemaakt. Ook deze printers zijn reeds enige tijd op de markt, echter waren ze onbetaalbaar. Sinds dit jaar zijn er ook diverse goedkopere modellen op de markt, waardoor het in ene aantrekkelijk word om er één aan te schaffen.

Google Glass is zoals je normaal gesproken alleen in Science Fiction films tegen kan komen. Star Trek is er niets bij. Google Glass is eigenlijk niets meer dan een simpele headset met een raampje erin die voor je oog zit. Hier kan je bijvoorbeeld je mail op lezen, social media checken of navigeren. De rand van de Google Glass is een touchpaneel waar je over kan vegen.

 De winnaar volgens Geek Squad is... 3D Printers

3dprint2

 3D printers hebben de potentie om revolutionair te worden. Deze maken het mogelijk om 3D tekeningen te printen. Het materiaal is afhankelijk van de type 3D printer, zo is het bijvoorbeeld mogelijk plastic, metaal of zelfs chocolade te printen!

Momenteel worden ze nog veel gebruik bij fabrikanten die prototypes (Samsung Galaxy S5, iPhone 6) hiermee maken. Als de printers in ons huishouden terug te vinden zijn in de nabije toekomst, wordt het bijvoorbeeld heel anders als je iets via Internet wilt bestellen. Om te bekijken hoe het product eruit ziet (los van het plaatje op internet) kan je een print ervan maken in 3D. We zijn er nog lang niet, maar we zijn erg benieuwd waar deze techniek ons gaat brengen.

Helaas kunnen we ook melden dat deze techniek ook gebruik wordt waar we dit liever niet hebben. Zo worden er bijvoorbeeld 3D wapens afgedrukt. Ze werken niet, maar omdat de techniek in de printers niet stilstaat, zal dit in het afdrukken en de werking ook het geval zijn.PERSOON IN DE TECHNOLOGIE

 

Beste Persoon in de Technologie – Jony Ive, Mark Cerny, John McAfee

De personen aan de top van de tech industrie hebben het waarschijnlijk beter voor elkaar dat welk ander bedrijf dan ook.. Kijk alleen al naar Steve Jobs en Bill Gates. Laten we kijken wat andere ‘tech’ personen hebben gedaan in 2013.

Jony Ive is Apple’s ‘Senior Vice President of Design’ (verantwoordelijk voor het uiterlijk van ‘nieuwe’ apparaten) en hij heeft dit jaar niet stil gezeten. Hij is niet alleen bezig geweest met het ontwerpen van de nieuwe iPad Air, maar ook mogen we de iPhone 5C niet vergeten.

Mark Cerny is hoofd architect van het Sony Playstation 4 project. Betrokken vanaf het begin en heeft de fouten die  gemaakt zijn bij de Playstation 3, goed aangepakt.

John McAfee, was hoofd van Antivirus gigant McAfee, heeft de afgelopen 2 jaar zijn tijd gespendeerd aan het ontsnappen van de politie voor diverse misdrijven. Momenteel is hij bezig met het opzetten van ‘gekke’ video’s, zoals bijvoorbeeld hoe je Mcafee verwijderd van je computer.

De winnaar volgens Geek Squad is... Jony Ive

Jony Ive is een grote naam als het gaat om ontwerp en technologie. Betrokken bij Apple sinds de eerste iMac. Niet alleen verantwoordelijk voor de iPad Air en iPhone 5C, maar ook voor het nieuwe complete design van iOS 7. Je zou haast denken dat deze man alle tijd heeft.

Het vernieuwde iOS ontwerp is waarschijnlijk het zijn grootste succes dit jaar. iOS liep al enige tijd mee, zonder al te grote aanpassingen te hebben gemaakt. Daarom was het noodzakelijk dat na 5 jaar er een compleet nieuw ontwerp werd gelanceerd.

De iPad Air is een prachtige nieuwe versie van het inmiddels klassieke ontwerp van de originele iPad en de iPhone 5C is absoluut een goed alternatief voor het vlaggenschip de 5S.. Jony Ive, ga zo door en we zijn erg nieuwsgierig wat je ons in 2014 gaat brengen.

Hou de site in de gaten voor de vernieuwingen van 2014. Fijne dagen namens Geek Squad.