Roamingkosten zijn een doorn in het oog van smartphonegebruikers die veel reizen of op een grensgebied wonen. Wie niet oplet kan al snel de dupe worden van een torenhoge telefoonrekening. Maar daar komt nu een eind aan!

Dat meldt Exio Atlántico, een consumentenorganisatie uit Spanje, vandaag via een update op een petitie op www.change.org

Het Europees Parlement had al op de planning staan dat op December 2015 de roamingkosten afgeschaft zouden moeten worden. Helaas stemde de meerderheid van lidstaten ervoor om het in behandeling nemen van het voorstel uit te stellen tot 2018. Dankzei een oproep van Exio Atlántico op het petitieplatform change.org heeft de consument daar zijn onvrede over kunnen uitspreken. 

Meer dan 117,000 stemmen later is verandering een feit! Met ingang van juni 2017 zullen de roamingkosten volledig verdwijnen. Hoewel dat nog bijna 2 jaar duurt, zullen de telecomproviders in de loop van 2016 hun roamingkosten met maar liefst 75% moeten verlagen. Een gigantische verademing voor de consument!

Bekijk hier het volledige bericht op Change.org.