Je iPhone heeft altijd optimaal gewerkt en OPEENS kan niemand je meer bellen waarbij je alleen een sms krijg dat je een voicemail hebt ontvangen en als extraatje hoor je geen geluid meer. Zelf kun je wel bellen, maar wat is er nu eigenlijk aan de hand met je telefoon?

Uit voorzorg kijken de meeste iPhone gebruikers of het geluid aan staat en het volume op maximaal is.

Nog steeds kan je niet gebeld worden.

Het zweet breekt je uit. HELP! SOS! Of toch niet?

iOS Quick Menu

Apple introduceerde in IOS 6 de ‘niet storen-schakelaar’. Daarmee kon je alle meldingen van het berichtencentrum stil houden, zodat je s’ nachts lekker rustig kunt slapen zonder wakker gebeld te worden.

Sinds IOS 7 is het ook mogelijk om in ontgrendelde toestand de meldingen (tijdelijk) uit te schakelen. Het komt bij IPhone gebruikers regelmatig voor dat ze deze functie per ongeluk inschakelen, omdat deze functie onder een ‘snel toets’ zit.

Vanaf IOS 7 zit er standaard een extra functie in de telefoon wat ook wel ‘control center’ wordt genoemd waarbij bepaalde functies snel aan/uit te zetten zijn.

Het Control Center kun je activeren door vanuit de onderkant van het scherm naar boven te vegen. Voor deze actie maakt het niet uit in wat voor weergave je iDevice zich bevindt want het Control Center kun je zowel staand als liggend benaderen.

Deze functie biedt de mogelijkheid om snel toegang te krijgen in verschillende systeeminstellingen en functies. Denk hierbij aan het in en uit schakelen van vliegtuigmodus, Wi-fi, Bluetooth etc.

Naast bovenstaande systeeminstellingen kun je ook onderstaande opties raadplegen en aanpassen in het Control Center:

• Helderheid van het scherm
• Rotatie-vergrendeling
• Niet storen functie
• 
Airplay apparaten benaderen
• Airdrop in en uitschakelen

NietStoren

Zoals je ziet is het dus ook heel snel mogelijk dat je ‘niet storen’ inschakelt.

Hierbij druk je op de ‘halve maan’. Vervolgens verschijnt deze ‘halve maan’ links boven in het scherm waar ook de batterij wordt weergegeven.
Als je nogmaals op de ‘halve maan’ drukt dan schakelt zich ‘niet storen’ weer uit.


Niet Storen is ook handmatig in/uit te schakelen.
 

1. Je gaat naar instellingen

2. selecteer het kopje niet storen

3. zet de schakelaar ‘handmatig’ aan

 

NietStoren2


Als je vervolgens verder na beneden kijkt dan kun je bij het kopje ‘stilte’ ervoor kiezen of niet storen ALTIJD ingeschakeld moet zijn of ALLEEN als de iPhone is vergrendeld.