Ook voor het Android besturingssysteem is het natuurlijk fijn om even wat liefde te mogen ontvangen van de Geek Squad. Gelukkig is dat met de gigantische hoeveelheid leuke en handige apps ook meer dan welverdiend! Hieronder hebben we een aantal apps genoemd die hieraan bijdragen.


De apps in dit artikel:

Productiviteit
TeamViewer

Lifestyle
SoundHound
eBuddy Messenger

Multimedia
MX Player

Games
Arcane Legends

 

TeamViewer FREE

Heb je wel eens hulp nodig gehad met de computer, van iemand die niet direct in de buurt was, of biedt je juist deze hulp aan anderen? Dan is het handig om altijd, waar je ook bent verbinding te kunnen maken met een computer, en deze te besturen alsof je erachter zat, zonder dat je er daadwerkelijk achter zit!

TeamViewer

 TeamViewer FREE doet precies dit! Het staat jou, of iemand anders toe om direct vanaf je telefoon de controle te nemen over een computer, ook tijdens een telefoongesprek. Dit is dus vooral handig als je ondersteuning wilt bieden aan iemand. Als je zelf degene bent die ondersteuning wil krijgen van iemand is het handig om deze app aan te raden aan degene van wie je de hulp wilt ontvangen.

Voor het gebruik van deze app op je telefoon is het vooral handig om op een WiFi verbinding te zitten, aangezien de snelheid dan wat hoger is, dus de beeldkwaliteit en weergavesnelheid ook. Mocht de verbinding nou niet zo snel zijn, dan is het mogelijk om de beeldkwaliteit wat lager in te stellen zodat er minder data word verzonden, en het gebruik wat makkelijker aan zal voelen. Overigens is het ook mogelijk om de app zelf te laten bepalen wat de beste instelling is voor de huidige internetverbinding.

Na het afsluiten van een zogenoemde Remote-Sessie zal er een bericht in beeld komen waarin TeamViewer aangeeft dat dit een gratis sessie was en dat deze versie uitsluitend particulier gebruikt mag worden. Vooropgesteld is dat dit – mocht u hier waarde aan hechten – helemaal veilig is! Er wordt ten alle tijde gebruik gemaakt van een hoogwaardige netwerkbeveiliging zodat uw data altijd veilig is.

Zoals de naam als doet vermoeden is deze app helemaal gratis voor thuisgebruik. Wanneer u als bedrijf zijnde gebruik wilt maken van deze software, dan hangt er natuurlijk wel een prijskaartje aan. Daar komt dan wel bij dat er nog een aantal extra functies beschikbaar komen en dat u ook technische ondersteuning voor de TeamViewer software krijgt.

 

SoundHound

Soundhound

Stel je voor; je bent een dagje in de stad met wat vrienden, gezellig een terrasje pakken! Of misschien sta je wel in je favoriete kledingzaak een nieuwe outfit uit te zoeken. En dan hoor je ineens een geweldig nummer op de radio! Terwijl je in je hoofd de sterren van de hemel danst/zingt ben je naarstig opzoek naar manieren om erachter te komen hoe het nummer heet of om uit te zoeken wie de artiest is.

Herken je dit bij jezelf? Soundhound lost het voor je op! Je kunt deze app laten luisteren naar een fragment van het nummer waar je naar luistert, en SoundHound herkent probleemloos voor je hoe het nummer heet en wie de artiest is, zelfs als je het zingt! Je vondst wordt opgeslagen in een zoekgeschiedenis, dus je kunt thuis in alle rust je lijstje nog eens nalopen.

Andere mogelijkheden die je hebt zijn bijvoorbeeld het delen van je zogenoemde “tag” op sociale netwerken zoals facebook en twitter, het bekijken van de bijbehorende videoclip op YouTube, direct naar de iTunes of Spotify pagina van de artiest springen om het nummer daar te luisteren en/of aan te schaffen en als klap op de vuurpijl is de app is zelfs in staat om naar het nummer te luisteren en middels de “LiveLyrics” functie voor sommige songs direct te laten zien wat de lyrics zijn voor het nummer waar je naar luistert op dat moment.

SoundHound is beschikbaar in twee varianten. De gratis versie bevat alle functionaliteit die hierboven is beschreven. De betaalde versie, genaamd SoundHound Infinity (herkenbaar aan het ∞ teken in het pictogram) kost €4,99. Hiervoor krijg je als extra een widget die je op je homescreen kunt plaatsen zodat je niet eerst de app hoeft op te starten voordat je een nummer kunt herkennen. Daarnaast is deze versie ook vrij van advertenties.

eBuddy Messenger

Met de opkomst van veel nieuwe en bestaande sociale netwerken komen er ook steeds meer mogelijkheden om direct met elkaar te chatten, zoals Windows Live Messenger, Hyves Chat, Facebook Chat, Yahoo! Messenger, Google Talk en nog een reeks chatprogramma’s. Nu is het natuurlijk logisch om te stellen dat voor elk van deze programma’s een aparte app vereist. En nu komt het, na het downloaden van al deze apps merk je dat het overzicht soms nog ver te zoeken is door de hoeveelheid apps die je hiervoor gebruikt, nog maar te zwijgen over het aantal gebruikersnamen en wachtwoorden dan moet worden onthouden.

ebuddy

Dat is waar eBuddy Messenger zijn intrede doet! Deze app doet prima dienst als vervanger voor alle hiervoor genoemde apps tegelijk! Het werkt als volgt;

U maakt een gebruikersaccount aan voor eBuddy. Vervolgens stelt u eenmalig uw de gebruikersnamen en wachtwoorden van uw accounts in. Hierna hoeft u alleen nog in te loggen op de eBuddy app, deze log zichzelf vervolgens automatisch in op al uw andere accounts, zonder dat u dit voor elke dienst apart hoeft te doen. U bent dus direct optimaal bereikbaar!

Deze app is totaal gratis te downloaden van de Google PLAY store!


MX Player

Heeft je telefoon een heerlijk groot scherm, perfect voor het kijken van films? Dan wil je daar mogelijk ook gebruik van maken! Vol goede moed zet je een film op uw telefoon, en vervolgens wil je deze afspelen op je apparaat. En dan krijg je een foutmelding: “Kan video niet afspelen!”

ErrorVideoPlaybackAndroid

Je apparaat beschikt in zo’n geval niet over de juiste of meest recente codecs om het bestand af te spelen. Maar vrees niet! MX Player (Of MX Speler) schiet je te hulp!

MX Player is een alternatieve mediaspeler die naast de bestaande codecs op het toestel een hele reeks extra codecs met zich mee brengt. Hierdoor is het mogelijk om bijna elk videobestand probleemloos af te spelen. Hierbij is het zelfs mogelijk dat ondertiteling wordt weergegeven als je hiervoor een ondertitelingsbestand hebt.

MXplayer

De bediening is gebaseerd op het gebruik van ‘swipe’-bewegingen om bijvoorbeeld de helderheid of het volume aan te passen, ondertiteling weer te geven, in te zoomen op het beeld, verder- en terug te spoelen in de film en je film op pauze te zetten.

Ook hier is het weer mogelijk om een gratis versie te downloaden van deze app. Deze doet alles wat je ervan mag verwachten na het lezen van deze preview. Daarnaast is er ook een Pro-versie beschikbaar ter waarde van €4,40. Hierin vinden we dezelfde functies, alleen dan zonder advertenties. In de gratis versie worden de advertenties alleen weergegeven als uw media is gepauzeerd en in menu’s aan de onderkant van het scherm.

Arcane Legends

Een spelletje op zijn tijd kan leuk zijn, maar dit wordt natuurlijk nóg leuker wanneer je dit met nog 4 andere vrienden in een groep kan doen! De MMORPG-game Arcane Legends speelt hier handig op in! MMORPG is een afkorting voor Massive Multiplayer Online Role Playing Game. Dit houdt simpelweg in dat je dit spel speelt in een wereld waar vrijwel elk ander karakter door iemand anders op de wereld wordt gespeeld en dat jij als speler de rol aanneemt van het karakter dat jij gaat maken!

Het spel geeft je in het begin de keuze tussen een sterke gespierde gladiator voor de ‘brute-kracht’-spelers, een snelle atletische dame voor wie van meer verfijnde tactieken houdt, en een konijn-achtig wezentje wat zich specialiseert in magie. Elk van deze karakters heeft zo zijn eigen voordelen en nadelen die een speler wel en niet kunnen aanspreken. Daarnaast is het mogelijk om nog een huisdier, oftewel een “pet” te houden, die net als jij steeds sterker wordt en je kan helpen met diverse dingen zoals bijvoorbeeld vechten, of het oppakken van items.

ArcaneLegends

Naarmate je meer vijanden verslaat krijg je meer “experience”-punten. Bij een bepaalde hoeveelheid punten groei je een level, waarbij je kan toekennen aan bepaalde vaardigheden. Hierdoor kan je je karakter nog meer aanpassen aan je eigen speel stijl. Andere aanpassingen die je kunt doen zijn het gebruiken van verschillende items en wapens om een unieke uiterlijk voor je karakter te maken. Natuurlijk is dit niet alleen cosmetisch, maar zitten aan bepaalde items ook bonussen vast. Voorbeeld: het dragen van een “Charm of Grace” verhoogt je kans om aanvallen van tegenstanders te ontwijken met 1.60%. Zo zijn er honderden en duizenden combinaties die je kunt maken.

Naast het stukje personalisatie zit er ook nog een stukje verhaallijn in; niet bijster diepgaand, maar erg leuk voor een game waar de nadruk niet op een verhaallijn hoort te liggen! Ook de werelden zijn erg uitgebreid en variëren qua landschappen enorm! Van grotten tot valleien, je zult het allemaal tegenkomen, en met elke update komen er nog nieuwe dingen bij! Het leukste is nog dat je vrienden niet eens over een Android toestel hoeven te beschikken; Als jouw spelpartner het spel bijvoorbeeld op een iPhone of zelfs op de PC speelt, dan kun je alsnog gewoon samen spelen!

Dit spel is geheel gratis te downloaden; Verbazingwekkend voor de hoeveelheid entertainment die je hier gegarandeerd in zult vinden!