De komende tijd zullen wij van Geek Squad even onze welgemeende bewondering en waardering tonen voor een aantal apps die wellicht wel interessant zullen zijn voor je als trotse eigenaar van een iDevice!

De apps in dit artikel:

Productiviteit

Chrome

Games

Nova 3
Cut The Rope

Lifestyle

LensLight
Tango
 

Google Chrome

Wat? Op mijn iPhone? Ja, dat kan dus ook! Nu heb je nog redenen nodig om dit ook daadwerkelijk op je iPhone te zetten. Gelukkig zijn die er in overvloed. Voorop gesteld is dat het internetten via Chrome een stuk sneller gaat dan op het langzamere browserbroertje Safari. Het wisselen tussen tabbladen gaat veel sneller omdat Chrome op een slimme manier veel meer tabbladen op één scherm weet te zetten.

Google Chrome iOS

Op deze manier kun je snel kiezen welk tabblad je naar voren wilt halen of afsluiten. Tevens is er ook geen limiet aan het aantal tabbladen dat geopend mag zijn. Andere handige opties zijn bijvoorbeeld het gebruik van de zogeheten ‘incognito’-modus. Deze zorgt er simpelweg voor dat er helemaal niets wordt opgenomen in de logs en geschiedenis van Chrome, dus geen wachtwoorden die worden opgeslagen, geen URL-zoekgeschiedenis, tijdelijke bestanden, helemaal NIETS dus!

Maar nu komt het mooiste; In Google Chrome voor de PC/Mac kan je inloggen met je persoonlijke Google-account. Dit wordt vaak al gevraagd wanneer je het programma geïnstalleerd hebt. Dit is ook mogelijk op de iOS-variant van deze browser. Nu hoor ik je denken: “Waarom. Waarom zou ik willen inloggen op een browser?!”. Dat gaan we je natuurlijk haarfijn uitleggen; Je kunt namelijk je favorieten, zoekgeschiedenis, opgeslagen wachtwoorden, voorkeuren en extensies (mits uitvoerbaar op het beoogde apparaat) op deze manier direct overdragen aan andere apparaten. Dat houdt dus in dat je die hele rits van 300 favorieten-pagina’s niet handmatig hoeft over te brengen naar de app; Dit heb je al gedaan door simpelweg even in te loggen met je Google-account! Google Chrome is gratis uit de App Store te plukken

 

 

Nova 3: Near Orbit Vanguard Alliance

Als je wel eens een spelletje hebt gespeeld op je iPod, iPhone of iPad, dan zegt de naam GAMELOFT je wellicht iets. Ook met deze game weet ontwikkelaar GAMELOFT weer onomstotelijk te bewijzen dat zij wel weten hoe een goede game eruit moet zien, en nog belangrijker, hoe deze moet spelen.

Hoewel dit het derde deel in de visueel verbluffende NOVA-reeks is, is echte voorkennis van het verhaal niet echt nodig, je kunt je dus direct aan de pracht en praal van dit derde deel laven!  

nova3-1

Het verhaal volgt intergalactisch oorlogsheld Kal Wardin die zich na afloop van het 2edeel, permanent hoopte te ontdoen van de oorlog tegen het kwaadaardige alien-ras de Volterites, maar die door een onverwachte samenloop van omstandigheden toch terug word getrokken door de roep van een oude bekende. Wat volgt, is een indrukwekkende ervaring die voor handheld-apparaten tot een van de meest indrukwekkende sinds het begin van handheld-gaming gerekend mag worden.

nova3-2

In grafisch opzicht ziet het spel er bijna net zo goed uit als menig PC/Console titel van deze tijd.

Het probleem wat in veel shooters ontstaat wanneer er knoppen op het scherm worden gezet is door GAMELOFT heel mooi opgelost door de besturing niet op een vaste plaats te zetten maar deze heel mooi onder de duimen te laten verschijnen. Zo kun je dus nooit een knop missen! Ook het sound-design is prachtig en wij raden je dan ook zeker aan om hiervoor een goede koptelefoon op te zetten om in volle glorie van deze game te genieten! ‘NOVA3: Near Orbit Vanguard Alliance’ is de €5,99 in de App Store meer dan waard!

Cut The Rope

Van ontwikkelaar ZEPTOLAB komt het simpele, maar uiterst verslavende spelletje ‘Cut The Rope’. Het idee is simpel; Het beestje Om Nom is door iemand voor de voordeur gelegd in een kartonnen doos, en vervolgens ben je de trotse eigenaar van een snoepverslaafd hagedisje. Het beestje is dan ook ZO schattig dat je je geroepen voelt om zoveel mogelijk snoepjes aan het beestje te voeren zonder dat deze het scherm verlaten of kapot gaan.

Cut The Rope

Het spel is zeer toegankelijk aangezien het hele spel met één vinger uit te spelen is, maar het gebruik van meerdere vingers tegelijk is ook gewoon mogelijk. Met ‘toegankelijk’ bedoelen we overigens absoluut niet ‘makkelijk’. Het spel zou niet leuk zijn als er niet enige uitdaging in te vinden was; Het ‘Cut the Rope’ begint met het uitleggen van de allereerste basis actie, het doorsnijden van een touw met een simpel ‘swipe’-gebaar. Geleidelijk aan wordt het spel moeilijker door het introduceren van nieuwe elementen zoals elastische touwtjes, spikes, spinnetjes die het snoep willen stelen, luchtbellen die het snoep weer omhoog tillen en nog véééél meer!

Naast het spel op zichzelf is het ook leuk om eens te kijken naar de zogenoemde ‘Achievements’, die te behalen zijn via het ingebouwde Game Center. Dit zijn speciale handelingen waarvoor een soort van ‘Medaille’ behaald wordt. Dit geeft het spel weer een totaal nieuwe dimensie en maakt dat het  zeker ook toegevoegde waarde heeft om het spel nog eens op te starten, nadat je het een eerste keer hebt uitgespeeld. ‘Cut the Rope’ is voor €0,89 te vinden in de App Store! Nog niet overtuigd? Download dan gewoon de gratis versie uit de App Store om het zelf uit te proberen.

LensLight

lenslight

We kennen allemaal wel de fotobewerkings- programma’s zoals Instagram waarin het mogelijk is om een nieuwe of bestaande foto te openen en te voorzien van wat leuke kleurtjes en effectjes. Maar wat we dan missen om zo’n foto echt compleet te maken is het toevoegen van lichteffecten. De app LensLight speelt hier mooi op in door precies deze mogelijkheid te bieden. Door middel van een eindeloze reeks effecten die oneindig bovenop elkaar toe te passen zijn is het mogelijk om elke denkbare foto nog nét iets spannender te maken. Deze effecten worden met elke update nog meer uitgebreid dus de mogelijkheden zijn eindeloos.

Na het bewerken van een foto is het mogelijk om je foto op te slaan in je foto’s, te delen via email, of door te sturen naar een andere app die ondersteund word (deze kun je ook gewoon vanuit de app zelf vinden, zeker doen want er zitten een paar leuke tussen).

 

Wij hebben natuurlijk de app zelf ook uitgeprobeerd, en ziehier het resultaat, voor en na:

 

Lenslight voor

                      lenslight na

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Overigens kwamen wij zelf tot de conclusie dat de hoeveelheid indrukwekkende effecten al snel te veel wordt; Wees zuinig met het aantal effecten, probeer een zo natuurlijk mogelijke look te behouden voor je foto’s; Less is more! (lens is more? red.) En dat geldt ook voor de prijs; Voor een luttele €0,89 kun je deze app uit de App Store stelen!

Tango

Een relatief obscure app, maar met de functies die deze bezit kan dit wel eens de grote WhatsApp vervanger gaan worden. Waarom? Met Tango is het mogelijk om net zoals bij WhatsApp gesprekken te voeren via chat. Het programma herkent ook automatisch uit uw Contactenlijst wie deze app ook heeft, op deze manier hoeft u dus niet helemaal zelf opnieuw uit te gaan zoeken met wie u wel en niet kunt chatten. Allemaal leuk en aardig, maar Tango zou natuurlijk niet in deze lijst staan als het niet meer te bieden had; Het is namelijk ook mogelijk om met Tango te foto’s en audioberichten te sturen, te bellen, of zelfs videogesprekken te voeren. De kwaliteit hiervan is indrukwekkend goed! Als leuk extraatje is het ook nog mogelijk om een spelletje met je contactpersoon te spelen!

tango

Nu zou je zeggen, “maar Skype kan dat ook!”. Wij denken zelf dat het grote verschil ligt in het feit dat je – net als bij WhatsApp – gewoon je eigen nummer kunt gebruiken, dus geen los account. En dat de app niet opgestart hoeft te zijn om gebeld te kunnen worden, maar dat je meer functies krijgt dan je gewend bent van WhatsApp.

In elk geval waren wij erg tevreden over het gebruiksgemak en de kwaliteit die gepaard gaan met deze app. Het mooiste is nog dat deze app geheel gratis uit de App Store te plukken is, in tegenstelling tot sommige andere apps die dezelfde of minder functionaliteit bieden. Zeker het proberen waard dus!